17 juli 2020

In april ben ik mijn baan als Designer kwijtgeraakt vanwege corona. Sindsdien ben ik doorgegaan met het opdoen van ervaring en het leren van nieuwe bruikbare informatie.

Begin van het jaar werkte ik nog gewoon bij een leuk bedrijf dat televisie apps ontwikkeld. Ik werkte mee met het ontwerpen van deze apps. Ik hielp mee met het het uitwerken van nieuwe functionaliteiten en creëerde gebruikersvriendelijke user interfaces. Mijn contract zou lopen tot eind april, dus de vraag of deze verlengd zou worden begon halverwege maart toch wel te kriebelen. Achteraf bleek het dus dat mijn contract niet verlengd te worden en ik vanaf mei 2020 iets anders moest gaan doen.

Gedurende mijn baan was ik in de avonduren bezig met het maken van Instagram posts en het aanpassen van mijn huidige website. Vooral in het begin met de combinatie van een baan vond ik dit soms wat lastig te combineren. Toen ik eenmaal baanloos was, was mijn website verbazingwekkend snel af. Ik moest er even inkomen hoe dat allemaal werkte met front-end, maar ik ben blij dat ik het weer op kon pakken want dat zit er nu weer helemaal in.

Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met het maken van blogposts voor op mijn website. Op deze manier probeer ik ervoor te zorgen dat mijn website meer autoriteit krijgt in combinatie met meer maandelijkse bezoekers. Daarnaast vind ik het erg leuk om op deze manier ondernemers bij te brengen over website gerelateerde informatie. Naast het bloggen heb ik ook al meerdere design en front-end opdrachten kunnen uitvoeren. Op deze manier blijf ik tijdens de corona tijd ervaring opdoen als designer.

Ik ben actiever op Instagram en volg het advies op van Gary Vee die het heeft over engagement. Nu probeer ik op elk moment dat ik niet bezig ben met wat anders, actief te zijn op Instagram aanwezig te zijn. Het achterlaten van comments, berichten liken, de conversatie aangaan met anderen etc. Daarnaast vind ik het delen van eigen berichten op Instagram heel gaaf, omdat ik zo mijn werk kan verwerken in mooie mockups en deze kan delen met de wereld.


Zelf kun je in coronatijd ook jezelf blijven verbeteren! Wat wil je graag doen waar je eerder nog niet de tijd voor hebt gehad? Vergroot je netwerk, ga ondernemen het kan allemaal!