17 juni 2020

Ben je ervan overtuigd dat een website, of webshop de volgende stap is voor jouw onderneming of bedrijf? Heb je ervoor gekozen om hier tijd in te steken, maar weet je niet zo goed waar je kunt beginnen? Er zijn verschillende mogelijkheden om te starten met een website, of webshop.

Allereerst is het belangrijk om te weten, of je moet kiezen voor een website, of webshop. Wil je jouw klanten informeren, of bied je een dienst aan? Dan kun je het beste kiezen voor het starten van een website. Wil je zelf producten verkopen via het internet? Dan is de juiste beslissing te kiezen voor het starten van een webshop. Op een webshop kun je jouw producten aanbieden. Klanten kunnen hun product naar keuze in hun winkelmandje plaatsen en het product afrekenen. Naast productenverkoop kun je op een webshop ook klanten informeren, net zoals je dat op een website zou doen.

Nu je weet of je moet kiezen voor een website of webshop kun je beginnen met het maken van de website of webshop. Heb je geen of bijna geen ervaring in webontwikkeling? Dan kun je het beste kiezen voor een websitebouwer waar je kunt kiezen uit bestaande templates. Heb je meer ervaring van websites dan kun je kiezen voor een tool, of programma met meer vrijheid.

Hieronder neem ik de verschillende opties van makkelijk tot moeilijk met je door:

Wix, Squarespace, Jimbo…

Op het internet zijn er genoeg aanbieders te vinden die het je super makkelijk maken om een website in elkaar te zetten. Online tools, zoals Wix, Squarespace, of Jimbo bieden zelfgemaakte templates aan. Deze tools bieden de mogelijkheid om een simpele website in elkaar te zetten, of ervoor te kiezen om een webshop te maken. Er kunnen uit verschillende templates worden gekozen. Deze templates zijn vooraf gemaakt en die kun je gebruiken om afbeeldingen en tekst in te plaatsen. Als je wil kun je de templates naar wens aanpassen. Foto’s, logo’s en kleuren van je huisstijl kunnen worden ingesteld.

Je kunt echter niet al te veel vrije mogelijkheden verwachten. Eenmaal een template gekozen, zit de structuur vast waar je niet veel aan kunt veranderen. Wel kun je wanneer je dat wil van template veranderen.

Net zoals met Netflix bieden deze online tools verschillende pakketen met features aan. Je betaald minder voor minder features en meer voor meer features.

Wordpress

Wil je een blog beginnen? Dan kan Wordpress de ultieme kandidaat zijn voor jou. Wordpress is als het ware een Content Management Systeem, oftwel een CMS. Hier kun je jouw website mee maken en onderhouden. Wordpress is begonnen als tool voor het opzetten van een blog. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om een simpele website, of webshop te maken.

Wordpress biedt keuze uit heel veel verschillende templates. De mogelijkheden zijn groter dan bijvoorbeeld Wix. Je hebt een ruime keuze uit plugins die je kunt toevoegen aan templates. Deze plugins kun je zien als een aanvulling op je template. Wordpress gaat wel een stapje verder in complexiteit. Met de vele mogelijkheden die er zijn moet je er tijd insteken om het goed te kunnen begrijpen.

De prijzen van Wordpress variëren. Met een goedkoop pakket bestemd voor persoonlijk gebruik, en steeds oplopende prijzen voor freelancers, kleine bedrijven en webshops.

Shopify

Wil je kiezen voor het starten van een webshop? Dan is Shopify een goede keuze. Shopify is gebruikersvriendelijk en makkelijk te gebruiken en is een uitstekende optie als je weinig of geen achtergrond hebt in webontwikkeling. Wel zit er net zoals met Wordpress een leercurve aan Shopify. Er kan worden gekozen uit veel verschillende templates die de bezoekers van de webshop een goede gebruikerservaring biedt.

Bij Shopify zijn er wederom verschillende pakketten om uit te kiezen. Wil je meer features? Dan betaal je meer aan Shopify.

Zelf coderen

Heb je enige, of veel ervaring in webontwikkeling en wil je de meeste kosten besparen? Dan kan het een goede keuze zijn voor jou om de website geheel zelf te ontwerpen en coderen. De programma’s van Adobe en een goede tekst-editor, zoals Atom zijn jou waarschijnlijk niet onbekend.

Door de website geheel zelf te maken heb je de meeste vrijheid in hoe het er uiteindelijk uit zal zien. Nadat je jouw website hebt gemaakt betaal je alleen voor webhosting. Dat betekent dat je alleen betaalt om de website op het internet te hebben staan. Deze optie zullen waarschijnlijk niet veel mensen kiezen die niet veel verstand hebben van webontwikkeling, maar wel snel een website willen maken.


Ben jij een ondernemer die graag een website wil maken? Er zijn genoeg opties om uit te kiezen, of je nou 0, of juist heel veel verstand hebt van webontwikkeling. Ben je een ondernemer met weinig webontwikkeling ervaring en wil je snel en gemakkelijk een website maken? Dan kun je het beste kiezen voor een online tool, zoals Wix, Squarespace, of Jimbo.

Heb je wat meer ervaring, wil je gaan bloggen en wil je wat meer keuzevrijheid in het proces? Dan kan Wordpress een optie zijn om te overwegen. Ga jij je als ondernemer gericht focussen op productverkoop via het internet? Dan is Shopify de kandidaat voor jou. And last but definitely not least, de website zelf coderen. De lastigste van allemaal, maar met de meeste keuze vrijheid.

Bij The Miller Experience kan ik je als ondernemer helpen door het webdesign uit handen te nemen. Hierdoor kun jij je bezighouden met het ondernemen.