Favorieten is als feature geïntroduceerd om snel door (specifieke) content te navigeren die beter bij gebruiker past. De Favorieten functionaliteit moet cross-platform te gebruiken zijn op set-top box, web, mobiel en tablet. Ik heb de functionaliteit voor mobiel en tablet ontworpen.

Flow

Als eerste ben ik aan de slag gegaan om de flow uit te werken, ik stelde mijzelf vragen, zoals waar de functionaliteit aanwezig moet zijn, en hoe de favorietenlijsten aangemaakt kunnen worden. De Favorieten hadden invloed op de Home, Live, Tv-gids en Player pagina’s. Op deze pagina’s moest de gebruiker de mogelijkheid hebben om een favorietenlijst te selecteren, of te switchen naar een andere lijst. Om het overzicht voor de gebruiker te behouden kunnen de favorietenlijsten worden aangemaakt, aangepast of worden verwijderd in de instellingen.
Daarnaast moest er rekening worden gehouden met niet-beschikbare kanalen op mobiel, die wel beschikbaar zijn op set-top box. Bijvoorbeeld: wat als de gebruiker een favorietenlijs op de set-top box heeft gemaakt met kanalen die niet beschikbaar zijn op mobiel? In dat geval moet de gebruiker deze favorietenlijst niet actief kunnen maken op mobiel, omdat de applicatie dan geen content zou hebben.

Wireframes

De volgende stap was om de flow te schetsen op papier. Welke native elementen kunnen van toepassing zijn, hoe selecteer je een favorietenlijst en hoe ziet het eruit als een favorietenlijst wordt aangemaakt? Deze schermen moesten allemaal worden uitgewerkt.

Prototype

Tijdens dit project zijn er meerdere momenten geweest waarbij er met belanghebbenden, zoals developers en stakeholders is gecommuniceerd om uiteindelijk de beste Favorieten functionaliteit neer te kunnen zetten. Om de developers een goed beeld te geven wat de interactie is voor de functionaliteit, zijn de wireframes uitgewerkt tot een high fidelity prototype. Deze schermen zijn in Adobe Xd ontworpen voor iPhone, iPad en Android apparaten.
Hieronder links is te zien hoe een favorietenlijst kan worden geselecteerd. Rechts is te zien hoe een favorietenlijst kan worden aangemaakt.

Testen

Gedurende het programmeerwerk zijn de verschillende interactie elementen gestest om er zo achter te komen of er nog foutmeldingen misten, of de flow moest worden aangepast.