Motion design

Motion Graphics

Motion Graphics

Proces

Voor één van mijn afstudeeropdrachten ben ik aan de slag geweest om mij te verdiepen in motion graphics. Hiervoor heb ik de nodige kennis (feiten,regels, processen) opgedaan van de principes en technieken van animatie, en storytelling, zodat ik beter in staat ben om als professional het verhaal duidelijk en aantrekkelijk over te brengen.
Ook door dit project mij te focussen op het voorproces en uitwerken met programmas van Adobe beoog ik meer bekwaam te worden in het animatie proces.

Voor het schetsen van het verhaal dat over ‘Online Privacy’ gaat heb ik een storyboard gemaakt. Ik heb hierbij gekeken naar de ‘three-act story structure’. Dit verhaal begint met een voorbeeld, vervolgens worden de voor- en nadelen opgenoemd en er wordt afgesloten met een conclusie.

Vervolgens heb ik een script geschreven met daarin per scene beschreven: actie / audio, visuals en de lengte. Op basis van het script is een animatic gemaakt, voordat ik een start maakte aan de daadwerkelijke animatie.

Na de animatic is er een voice over opgenomen. In Photoshop zijn de illustraties gemaakt met behulp van mijn tekentablet. Na alle illustraties af te hebben en de voice over klaar te hebben staan ben ik alles gaan animeren in Adobe After Effects. Scene voor scene animeerde ik op de tijd van de voice over om uiteindelijk alles over te plaatsen naar Adobe Premiere Pro. Nu voegde ik een achtergrondsmuziekje toe om de animatie af te maken.